Salátás maki sushi

Hozzávalók 2 maki sushihoz:

Algalap (nori) 2 lap
Főtt rizs (a rizst főzés előtt mindig hidegvízben jól mossuk át 2-3X, legjobban hasznosítható rizs itthon ami viszonylag könnyen beszerezhető a Classic SOS rizs. Úgy lehet a legkönnyebben jó rizst főzni, hogy miután megmosod, beletenyerelsz és a víz a csuklód kezdetéig ér) 1,5dl-ből
Surimi 6db
Konzerv tonhal 1 doboz
Koktélrák 2-3 evőkanál
Jégsaláta néhány levél
Tojás 1db
Vöröshagyma 1 fej
Majonéz 1 evőkanál
Kevés szójaszósz és cukor
Kevés sushi ecet
(rizsecet, esetleg almaecettel pótolható) ízlés szerint.

A tonhalkonzervet kinyitjuk félig és lefordítjuk, hogy kicsöpögjön a leve. A hagymát vékonyra szeleteljük és vízbe ásztatjuk. Mielőtt felhasználjuk, feltétlen itassuk le róla a vizet egy konyhai törölővel (mindenl vízzel érintkező hozzávalóval tegyünk hasonlóképp!!!)! A rákot megfőzzük, majd megvárjuk, míg kihűl. A tojást elkeverjük cukorral és szójaszósszal, majd tojáslepényt sütünk belőle egy serpenyőben, majd félre tesszük. Az algalapot ráhelyezzük a sushitekercselőre (a formázók között találsz könnyen használható sushi rollert is), majd 2 cm vastagságban ráhalmozzuk a már megfőtt rizst, amit ecettel savanyítottunk kissé. Lenyomkodjuk, úgy, hogy maradjon a két végén 1-1 cm alga üresen. Mindig vizezzük meg az ujjainkat amikor főtt rizzsel dolgozunk, mert ráragad ellenkező esetben, ugyanakkor vigyázzunk, hogy nedves kezünkkel ne áztassuk meg az algalapot. Az algalapon lévő rizs középvonalára felhalmozzuk a hozzávalókat: a félbevágott tojáslepény felét, tonhalat, rákot, surimit (hal nyesedékből készült "műrák"- bárhol beszerezhető: Tesco, Auchan...…stb), vékonyra vágott hagymát, kevés majonézt és végül a saláta levelet. Az egészet szorosan felgöngyöljük, majd éles késsel 1-1,5cm-es szeletekre vágjuk. Az, hogy mennyire tudjuk keskenyre vágni, késfüggő. Lehetséges, hogy a kés megvizezésére szükség lesz, ha túl puhára sikerült a rizs, de vigyázzunk az algára.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez

manekijapanshop@gmail.com