Szívecskés maki

Hozzávalók két maki sushihoz:
Főtt rizs (a rizst főzés előtt mindig hidegvízben jól mossuk át 2-3X, legjobban hasznosítható rizs itthon ami viszonylag könnyen beszerezhető a Classic SOS rizs. Úgy lehet a legkönnyebben jó rizst főzni, hogy miután megmosod, beletenyerelsz és a víz a csuklód kezdetéig ér)      1,5dl-ből 
Hal alapú virsli (az Update termékek között van) 2db
Algalap (nori) 2 és fél lap 
Tojás 1 db
Szójaszósz, cukor


A tojást felverjük és kevés szójaszószt és cukrot keverünk bele, majd tojásrántottát sütünk belőle, jó szárazat, hogy minél apróbb darabokból álljon, hogy könnyen elvegyíthető legyen a rizzsel. Az így kapott tojásos rizst a norira terítjük kb. 2cm-es vastagságban és lenyomkodjuk. Ezután a  képen látható módon, a virsliből "szívecskerúdat" formálunk és egy félbevágott noriba tekerjük.  Majd a norira helyezett rizs közepére tesszük, és végül szorosan feltekerjük. Éles késsel szeleteljük tálalás előtt.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez

manekijapanshop@gmail.com